Ulosmarssi EURENCO:n Vihtavuoren tehtaalla

Suomen ainoa ruutitehdas lopetusuhan alla, liitot ja henkilöstö vetoavat valtiovaltaan.

Laukaan Vihtavuoressa toimivan EURENCO Vihtavuori Oy:n työntekijät, toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt ovat marssineet ulos työpaikaltaan maanantai-iltana 21.1.2013 kello 22.00. Protesti kestää vuorokauden. Tehtaalla valmistetaan ruuteja sotilas- ja siviilikäyttöön ja siellä työskentelee runsaat sata henkilöä.

Ulosmarssilla henkilöstö haluaa kiinnittää huomiota tehtaan tulevaisuuteen, joka on vakavasti uhattuna. Nykyinen ranskalainen omistaja EURENCO on ilmoittanut lopettavansa tuotannon, ellei uutta omistajaa löydetä.

Tehdas on Suomen ainoa ruutitehdas. Sen tuotannon loppuminen aiheuttaisi kansallisen puolustus- ja huoltovarmuuden heikkenemistä ja sen lisäksi alueellisesti merkittäviä työllisyysvaikutuksia ja huomattavia vientitulojen menetyksiä.

Tehtaan henkilöstön sekä heitä edustavien ammattiliittojen edustajat tapaavat tiistaina Helsingissä valtiovallan edustajia. Henkilöstön mielestä valtiovallan on tehtävä kaikkensa kotimaisen ruutituotannon jatkumiseksi ja Vihtavuoren tehtaan toiminnan turvaamiseksi. Tämä voi tapahtua tukemalla eri keinoin soveltuvien omistusjärjestelyiden syntymistä tai niiden vaatimia rahoitusjärjestelyjä.

Ajankohtaista

20.2.2021

New test article

Lue
8.5.2020

Lyhennetyn työajan tuki sisällytettävissä Vihriälän yritystukimalliin

Lue
8.5.2020

Tehy: Valmiuslaki puuttuu työntekijän perusoikeuksiin – jatkolle ei ole riittävästi perusteita

Lue
7.5.2020

Perustulokokeilu kannatti, vaikka työllisyysvaikutukset jäivät laihoiksi

Lue
6.5.2020

STTK: Yhteistoimintalaki uudistettava hallitusohjelman mukaisesti

Lue
5.5.2020

Nyt on työntekijöiden vuoro

Lue
4.5.2020

Vastauksia palvelusetelin kritiikkiin

Lue
4.5.2020

Maksuton Kesäduunari-info neuvoo kesätyöntekijöitä pulmatilanteissa

Lue